Aportacions

Aquest apartat del blog serveix per organitzar d’una manera més clara les aportacions sobre possibles activitats, xerrades o qualsevol altre tipus de propostes. Podeu deixar les vostres propostes en forma de comentaris i crearem d’aquesta manera un tipus de forum.

Anuncis

14 Respostes to “Aportacions”

 1. teresa Octubre 14, 2011 a 10:46 pm #

  El dimecres 19 d’octubre a les 19.30h en Can Met, parlarem d’ecoxarxes. Vindrà una persona de l’ecoxarxa de Girona a explicar-nos el funcionament holístic d’aquest tipus cooperativa de béns, serveis i coneixements.
  Estaria be que pogués venir gent d’algun grup de consum. Els grups de consum son la base necessaria de les ecoxarxes.

  L’Ecoxarxa Empordà vol integrà totes les necessitats bàsiques de les persones de la comarca.
  Petita pinzellada
  Ecoxarxes i núclis locals.
  Una Ecoxarxa és una xarxa d’intercanvi de béns, serveis i coneixements amb la voluntat de recuperar la dimensió ètica i humana de les activitats econòmiques, superant l’individualisme i la competitivitat capitalista i impulsant una economia basada en la confiança, la reciprocitat, la solidaritat, la cooperació i l’ecologia.
  Les promouen persones d’una mateixa comarca o bioregió, que s’uneixen de forma estable amb el compromís de construir una altra forma de relacionar-se, fomentant l’economia local, el consum responsable i les relacions humanes, cobrint així les necessitats bàsiques personals. A més es creen mecanismes de suport mutu entre les persones, permetent a aquestes desenvolupar noves habilitats més enllà de les purament professionals.
  La seva característica més distintiva és l’ús d’una moneda social (també coneguda com com a moneda local o comunitària), per permetre el funcionament d’un sistema d’intercanvis multi recíprocs a la regió, sense fer ús dels diners.
  Els nuclis locals són xarxes o grups de persones i col·lectius que comparteixen als principis de la CIC a nivell local, implementant i coordinant en la mesura de les seves possibilitats, projectes i iniciatives per a l’autogestió holística de les persones que participen en ell.

  Són espais autodeterminats, que decideixen autònomament com és el territori que abasten i les decisions que els concerneixen. Un nucli local pot ser un barri de Barcelona, poden ser diverses comarques juntes, una sola comarca, 2 o 3 municipis junts o un sol poble.
  TRANSFORMACIÓ SOCIAL
  Interès pel ben comú i importància d’estar ben un mateix.
  Desprendre’s del materialisme.
  Cooperació i solidaritat en la transformació social.
  Transició basada en el dia a dia per estar cada vegada més prop de convertir la utopia en realitat.
  Relació directa entre l’acció pràctica i la seva teorització.
  Cooperativa inclusiva i *enREDadora per a tota la societat.

  SOCIETAT
  Equitat i justícia social.
  Igualtat en la diversitat.
  Autorrealització i suport mutu.
  Compromís i autoavaluació.
  Compartir amb tota la societat les nostres pràctiques.

  ECONOMIA
  Atendre les necessitats de les persones per sobre de qualsevol altre interès i cadascun aportant segons les seves possibilitats.
  La moneda és un sistema de mesura d’intercanvi de les persones a la comunitat excloent l’acumulació com a objectiu.
  Es promouran altres formes no monetàries d’intercanvi: economia gratuïta, barata directa, economia comunitària.

  ECOLOGIA
  Ecologia i Permacultura.
  Decreixement i Sostenibilitat.

  ORGANITZACIÓ POLÍTICA
  Democràcia: directa, deliberativa, participativa.
  Autogestió i descentralització.
  Transparència.
  Subsidiarietat: del fet local a global.
  Assemblearisme.
  https://cooperativa.ecoxarxes.cat/
  https://cooperativa.ecoxarxes.cat/pg/groups/56526/ecoxarxa-empord/

 2. jordi farré Octubre 21, 2011 a 6:21 pm #

  Hola!! la conferencia de Antonio Turiel “oil crash” que va fer l’altre dia,es penjada el algun lloc a internet?? gracies!

 3. teresa Octubre 22, 2011 a 7:13 am #

  A la reunió informativa de l’Ecoxarxa Empordà hi va venir molta gent interessada, ja tenim mail: perqué us podeu informar sobre les nostres activitats i sobre tot per participar! ecoxarxadelemporda@gmail.com

  Ja funciona tambe la ecoxarxa per intercanvi en el CES (Sistema d’intercanvi en comunitat) :
  http://www.ces.org.za/index_es.asp

  La propera reunió de l’Ecoxarxa Empordà serà al proper dimecres dia 26 a les 19:30 a Can Met (c/ Sant Vicens 30), en veim allà !!!!

  Tot.hom que vulgui esta invitat a participar a l’Ecoxarxa, neçessitem de tot, persones que vulguin canviar el model en que vivim, que vulguin aportar la seva capacitat de compartir, de col.laborar, que tinguin terra per poder-la treballar, que tinguin cases per poder-las conservar..que estiguin disposades a compartir i a fer comunitat….estem en un moment social mai vist, i em de fer pinya, o sortim tots junts o no sortirà ningú!!!

  una abraÇada i molta rEvolució!!!!

 4. jordi estevez Octubre 28, 2011 a 4:33 pm #

  HAY ALTERNATIVAS. Nuevo libro de Vicenç Navarro, Juan Torres y Alberto Garzón con prólogo de Noam Chomsky
  Miércoles, 19 de Octubre de 2011

  NOTA DE LOS AUTORES

  Hace un par de meses, la Editorial Aguilar, mostró su interés por publicar nuestro libro HAY ALTERNATIVAS. Propuestas para crear empleo y bienestar en España, que nos prologó Noam Chomsky.

  Cuando ya se había concretado como fecha de publicación el libro el 19 de octubre y se había comenzado su promoción en la web de Aguilar y en librerías, los editores nos comunicaron que la empresa deseaba retrasarla sin otra explicación de por medio, lo que nos obligó lamentablemente a desestimar su publicación en esa editorial. Se confirmaba así lo difícil que resulta difundir en España, en los momentos en que son más necesarias que nunca -como ahora en periodo pre-electoral-, ideas alternativas al pensamiento único que predomina en el debate político y social.

  Para solventar esta situación hemos optado por ofrecer nuestra obra gratuitamente en formato pdf a través de la red y en una nueva edición impresa enEdiciones Sequitur que, con la colaboración de ATTAC España, se ha arriesgado a publicar rápidamente este libro que estará en librerías al precio de 10 euros a partir del 31 de octubre.

  Tenemos la firme convicción de que solo haciendo que la ciudadanía sepa lo que de verdad está sucediendo en nuestra economía y divulgando las alternativas que existen a esta aguda crisis del capitalismo podremos salir de ella con más empleo y bienestar social, como demostramos en este libro.

  Por eso llamamos a divulgar esta versión en pdf, a estudiarla y difundir sus propuestas y pedimos a todos los lectores que se conviertan ellos y ellas mismas en distribuidores del libro una vez que se encuentre impreso.

  Contra la censura de los grandes oligopolios y el pensamiento único que imponen los poderes económicos, financieros y mediáticos defendamos la pluralidad y la libertad de pensamiento conociendo y difundiendo el pensamiento crítico.
  Puedes descargar el libro gratuitamente aquí http://juantorreslopez.com/images/pdf/hayalternativas.pdf o en
  Web de Vicenç Navarro
  Web de Alberto Garzón
  Web de ATTAC España
  Web de Editorial Sequitur

 5. ecoxarxaemporda Març 5, 2012 a 8:33 am #

  Molt bones a tot@s. Sobre les properes jornades EnRevolta voldria fer la proposta de una xerrada sobre la Cooperativa Integral Catalana (CIC), i el desenvolupament de l’Ecoxarxa Empordà i els nuclis que ja s’estan formant al nostre territori. La xerrada sobre la CIC la faria l’Enric Duran i sobre l’Ecoxarxa Empordà jo mateixa i persones dels diferents nuclis ja creats.
  Espero que pugui entrar dins del vostre calendari d’activitats per aquesta jornada, ja que esta dins dels canvis que vindran. De totes maneres espero assistir a la propera reunió que fareu el proper dijous per exposar-ho.
  També us passo el link del blog de l’Ecoxarxa Empordà per si creieu convenient posar l’enllaç en aquest blog: http://ecoxarxaemporda.wordpress.com/
  gracies

  Teresa

  • Pep Març 5, 2012 a 8:24 pm #

   Hola Teresa,
   He vist el teu comentari qun he vingut al bloc a penjar una proposta. A la reunió de la setmana passada, ja vam tenir en compte que s’haurien de reservar dos tallers o espais perquè s’expliqués l’evolució de les iniciatives sorgides de l’edició anterior. Crec que un petit resum l’hauríeu de penjar al bloc per anunciar-ho com la resta de propostes del programa, no ? Així, la gent que no hi era l’altra vegada, podria saber de què va i veure que no només vam xerrar i escoltar.
   Salut i a reveure
   Pep

 6. Pep Març 5, 2012 a 8:17 pm #

  En Revolta 2. Proposta de Xerrada.

  Proposo fer una xerrada-debat sobre la Renda Bàsica de la Ciutadania. Si aneu al web de la Xarxa que la defensa, podreu llegir el següent:

  “La Renda Bàsica és un ingrés pagat per l’Estat, com a dret de ciutadania, a cada membre de ple dret o resident de la societat, fins i tot si no vol treballar de forma remunerada, sense prendre en consideració si és ric o pobre o, dit d’una altra forma, independentment de quines puguin ser les altres fonts de renda que es pugui tenir, i sense importar amb qui es convisqui”.

  Ja es veu doncs que és un tema polèmic. En la meva opinió, l’actual situació de crisi multidimensional o de confluència de diverses crisis (econòmica, social, ambiental, energètica, etcètera), obliga a plantejar-se què farem amb els milions de persones que, per una o altra raó, han perdut o perdran la seva feina i proposar solucions que ens serveixin per un període de transició cap a una nova societat, que ha de ser radicalment diferent si volem que sigui possible i sostenible.
  El ponent seria l’economista Daniel Raventós, professor de la Universitat de Barcelona i President de la Xarxa de la Renda Bàsica. Està d’acord en venir a Figueres el 14 d’abril, si mantenim la data.

  Salut i a reveure.
  Pep.

 7. Pep Març 5, 2012 a 8:56 pm #

  En Revolta 2. Taller sobre Tècniques de Resistència Pacífica o No Violenta.

  En la meva opinió, és perfectament possible que hi hagi un augment de les protestes populars en els propers mesos, amb el conseqüent augment de la repressió des dels governs.
  Fins ara, el moviment dels Indignats (i també altres moviments que el van precedir) ha utilitzat molt intel.ligentment aquestes tècniques, però ho ha fet més per intuïció i sentit comú que per coneixement de les mateixes. De fet, el que va arruïnar políticament la Razzia del Conseller Puig a la Plaça Catalunya van ser les imatges de gent utilitzant aquesta forma de resistència.
  No es tracta d’organitzar una discussió filosòfica sobre el tema de la violència, etcètera. Penso que seria molt útil un taller pràctic sobre això.
  Estic en tractes amb possibles responsables del taller.

  Salut i a reveure

  Pep

 8. Francesc Tubau Març 6, 2012 a 10:24 pm #

  Una proposta. Títol: El deute de l’Estat espanyol. Quin paper hi té Catalunya. Propostes

  -Crisi econòmica.Sabem quines són les causes:actius tòxics del sector financer, la bombolla immobiliària, l’endeutament del sector financer. Coneixem els responsables i els seus còmplices.
  En aquesta situació l’endeutament públic ha crescut de forma alarmant i els governants injecten diners als responsables de la crisi i proposen mesures d’austeritat i retallades en tots els àmbits de la despesa pública.
  Apareixen veus crítiques (p.e:Grècia) amb plantejaments com “auditar”, “condonar” el deute públic; deixar de pagar i jutjar els responsables. Per parlar de tot això hi ha dues persones molt actives en els moviments socials, fòrum social català i altres, especialitzades en el deute dels estats. Són: Iolanda Fresnillo i Dani Gómez (membres de l’Observatori del Deute en la Globalització) Encantades de venir a Figueres.
  Per altra banda,vaig al darrere de Jaume Asens i Gerardo Pisarello(actius i molt preparats) que parlarien sobre la retallada de drets democràtics i propostes d’acció.
  Ho poso a la consideració de tothom i en parlem
  Francesc Tubau

 9. Anna Albó Març 8, 2012 a 6:33 pm #

  Hola, jo voldria plantejar algunes propostes:
  1) Una xerrada o debat sobre els bancs del temps, pensant en la possibilitat de crear-ne un -desconec si des de la cooperativa integral és una proposta que ja s’estigui treballant.
  Tinc un parell de contactes, amb el banc del temps de Girona i amb un altre de Mataró. Estaria bé que gent que fa temps que hi treballa expliqués la seva experiència, així com les possibilitats i limitacions dels bancs del temps.

  Si no pogués ser durant la propera jornada, es podria fer en un altre moment.

  2) Una xerrada amb la gent de CRIC que editen la revista Opcions i treballen temes de consum conscient i transformador. Ja he aconseguit contactar-hi. Si no es pot fer durant les jornades, miraré d’organitzar-la com una activitat de IAEDEN.

  3) Va estar molt bé la xerrada amb COOP 57. Voldria proposar xerrades amb la resta de banques ètiques que operen per aquí. Entre altres amb Tríodos. Hi ha polèmica amb ells i m’agradaria poder sentir les seves explicacions. Això també es podria fer al marge de les jornades.

  4) Fa temps que dono voltes a una cosa i finalment la proposo: A Sevilla, hi ha el poble de Marinaleda. El govern municipal des de fa molts anys és en mans d’Izquierda Unida. L’abstenció a les passades eleccions municipals va ser baixíssima -vaig consultar les dades jo mateixa a la web del ministeri sobre les eleccions-. Allà hi ha un altre model social, molt més democràtic i participatiu i menys capitalista. I això des del principi de la democràcia en què es van plantar i van ocupar algunes finques agrícoles. No se’n parla gaire, però ells van fent. Podeu consultar la web municipal. M’agradaria molt poder convidar algun representant de Marinaleda que ens expliqués de primera mà com funcionen i fins i tot organitzar un viatge allà. Sempre seria més fàcil convidar algú, conèixer-nos i més endavant fer el viatge.

  Esperant ser capaç d’enviar correctament aquest missatge,

  Anna Albó

 10. Anna Albó Març 28, 2012 a 2:23 pm #

  Hola,

  He parlat amb la Loli de la Plataforma d’Afectats per la Pobresa de Figueres. Quasi segur que podran venir a en Revolta 2 per explicar qui són i què fan en un taller. El taller s’ha de fer en un lloc que sigui accessible a cadires de rodes!!!!.
  El títol pot ser “Plataforma Afectats per la Pobresa, Figueres” i aniria a càrreg de membres de la plataforma.
  Demà ho confirmo, però pràcticament segur.

 11. Pep Abril 5, 2012 a 9:50 am #

  Hola gent,
  Per aquelles persones que ens ho havíeu demanat i, com que el video de la xerrada en català que va fer a Figueres encara no s’ha editat, podeu sentir una altra versió de la mateixa conferència, en Castellà, en una gravació de la televisió de la UNED. Aneu a

  http://www.teleuned.com

  i poseu antonio turiel al cercador. La xerrada es diu:

  Antonio Turiel : “The oil crash. ¿Porque esta crisi no acabara nunca ?”

  Veureu que, mentre parla la presentadora, el so és molt deficient. No us espanteu que després s’arregla la cosa.

  També al youtube podeu trobar http://www.youtube.com/watchfeature=player_detailpage&v=BqDpOOYBvWE
  un video amb text de l’Antonio Turiel titulat Carta per al teu futur jo. Parla del mateix tema, però algú hi ha posat imatges.

  L’Antonio Turiel és físic i matemàtic. Viu a Figueres i és investigador del Consejo Superior de Investigaciones Científicas. La seva xerrada va inaugurar la primera trobada En Revolta l’octubre del 2011.

  Salut.

 12. Anna Albó Abril 9, 2012 a 10:59 am #

  Hola,

  Tinc una proposta per a proposar a l’assemblea de la propera jornada “en revolta”:
  què tal organitzar una borsa per a compartir cotxe? al preu que s’està posant la gasolina, no li interessa a ningú això?
  encara que jo faig desplaçaments molt estranys i serà difícil que trobi algú amb qui compartir cotxe, potser a altra gent sí que li serveix…

Trackbacks/Pingbacks

 1. En revolta 2. 14 d’abril del 2012. Una Valoració. « En Revolta - Abril 23, 2012

  […] Aportacions […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: