En revolta. 2.

9 abr.

Alternatives des de la crisi.

Dissabte 14 d’abril del 2012.

Sis mesos després de la primera trobada En Revolta,  a la ciutat de Figueres hi ha,  4.722 persones registrades com a aturades. Una xifra astronòmica que la reforma laboral en marxa, farà augmentar encara més. Les retallades de les prestacions socials i dels serveis públics s’han incrementat. Els centenars de locals tancats estan canviant la cara dels nostres pobles. La vida cada cop és més difícil per la immensa majoria.
Els nous governs, a Catalunya i a l’estat, han incomplert les seves promeses electorals, com ho van fer els anteriors. La Unió Europea imposa “solucions” que només convenen al capital financer, als especuladors. Tots ells han demostrat, una vegada més, que l’actual sistema polític ni és una democràcia real ni és capaç de resoldre els nostres problemes.
Vam convocar aquella primera trobada perquè pensàvem que molta gent tenia necessitat de saber què estava passant i perquè. Aquesta necessitat d’entendre no ha pas canviat i encara és més urgent la necessitat de parlar de què s’ha de fer per canviar les coses.
No estem sols, perquè som la immensa majoria. Podem canviar aquesta situació si som capaços de transformar el malestar i la indignació en acció col.lectiva. Tancats a casa o renegant al bar, no ens en sortirem. Si pensem que tenim dret a decidir sobre el nostre futur, si volem deixar de ser un joguet en mans dels banquers, hem d’aprendre a actuar com a majors d’edat. Ara que es prepara una primavera de mobilitzacions, la nostra comarca no en pot quedar al marge.
Per totes aquestes raons, un grup de persones de la comarca, vinculades a diversos moviments socials i associacions, hem organitzat aquesta segona trobada que, com la primera, està oberta a tothom. Hi haurà informació i debat i també la possibilitat de discutir, amb tranquil·litat, propostes concretes per millorar la situació a nivell local.
No solucionarem els nostre problemes en un dia. No tenim pressa. Cal que la gent es conegui i que hi hagi confiança.

El programa és el següent:

A les 10 del matí. Xerrada informativa seguida d’un debat. Al gimnàs de l’Escola.

“La renda bàsica, què és i què pot significar en una situació de crisi”. Una xerrada d’en Daniel Raventós, economista, professor de la Universitat de Barcelona. És també el president de la Xarxa per una Renda Bàsica a l’estat espanyol, que és una secció l’organització internacional Basic Income Network. Aquesta associació promou la investigació científica sobre la Renda Bàsica i la seva difusió, per aconseguir un millor coneixement de la proposta i de la seva viabilitat
La Renda Bàsica seria, en resum, un ingrés pagat per l’Estat a tots i cadascun dels membres de la societat, de manera incondicional. Una proposta polèmica i oportuna quan ja tenim tanta gent a l’atur i som a les portes d’una crisi energètica, per posar només un exemple.

A les 12 del matí. Assemblea. Al gimnàs de l’Escola.

Les persones que vinguin a la trobada, podran exposar les seves inquietuds i debatre les propostes que s’hagin presentat. Al començar la trobada, la organització explicarà de quina manera podeu fer arribar propostes perquè siguin debatudes a l’Assemblea.
L’Assemblea també haurà de debatre si considera útil fer jornades com aquesta i, si es considera convenient, proposar temes a tractar o activitats a fer en futures trobades.

De les 14 a les 16 h. Dinar col.lectiu al Mas Torrent.

Farem una arrossada. Si voleu menjar-ne, heu de portar plat, coberts i got i us heu d’inscriure telefonant al número 972 6705 31 els matins o mitjançant el següent formulari. Teniu temps fins el dia 12 d’abril. Amb pa i beguda, el preu no passarà dels 5 euros. La mainada no paga. També podeu portar-vos el vostre dinar.

De les 15,00′ a les 16,40′. Cinema i debat. Al gimnàs de l’Escola.

La Batalla en Seattle“. Una pel.lícula de Stuart Townsend que ens parla de les mobilitzacions que es van fer en aquesta ciutat nord-americana en protesta per la celebració d’una cimera de l’Organització Mundial del Comerç (OMC) l’any 1999. Va ser una de les primeres grans mobilitzacions contra la globalització neoliberal. La pel.lícula prova d’explicar com i perquè el que havia començat com una protesta pacífica es va convertir en una autèntic motí.

De les 16,00′  a les 17,00′. Tallers. Al Mas Torrent.

Es faran, per separat i simultàniament, diversos tallers dedicats a debatre propostes concretes per treballar a nivell local.
Hi ha tres Tallers previstos:

– 1º) Presentació de l’Ecoxarxa Empordà.

– 2º) Presentació de la Cooperativa de consumidors i consumidores El Tràmec.

– 3º) Presentació de la Plataforma d’Afectats per la Pobresa (PAP).

Els dos primers tallers serviran per presentar dues iniciatives concretes que van sorgir de la primera edició de En Revolta i el tercer explicarà la feina que està fent aquesta plataforma organitzada en els darrers mesos.

De les 17,00′ fins al final de la jornada. Xerrada informativa. Al gimnàs de l’Escola.

Presentació de la Cooperativa Integral Catalana a càrrec d’un membre d’aquesta cooperativa.

Que quedi ben clar.

Com que no volem que ningú pugui instrumentalitzar aquesta trobada i com que, a més, volem respectar l’autonomia de tots els moviments socials i les associacions, les persones que decideixin participar-hi ho faran a títol estrictament personal.

El lloc.

La jornada es farà el dissabte 14 d’abril al Gimnàs de la nova l’Escola del Parc de les Aigües de Figueres, al carrer Rec Arnau, al costat de l’antic convent dels caputxins. El Mas Torrent és a l’altra banda d’aquest parc.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: