Avaluació Jornada En Revolta.

14 oct.

Entre el matí i la tarda, van desfilar més de cent persones per la jornada. No sabem exactament quantes perquè hi van haver entrades i sortides. No varem sentir cap comentari desfavorable ni durant les activitats ni a l’assemblea, tot i que hi van haver problemes organitzatius amb els tallers. La gent en va sortir contenta i animada, en general i l’Assemblea va decidir repetir l’experiència, si pot ser cap a finals d’any. La tramuntana va impedir que poguéssim fer servir el porxo per les xerrades i això ens va obligar a encabir-nos en un barracot que va quedar desbordat. Això ho haurem de tenir en compte per la propera vegada perquè, si ve més gent i és a l’hivern, la cosa serà inviable.

Les xerrades van complir les expectatives. L’Esther és una màquina i va fer una xerrada que podia haver donat lloc a força debat, però que va començar amb retard (va venir en tren) i vam haver d’anar a dinar. S’ha de dir que la de l’Antonio Turiel va ser molt impactant, sobretot per la gent que no havia sentit parlar mai o ben poc del pic del petroli. Com que l’home ja fa anys que parla del tema, ha anat polint la xerrada i ja contesta les crítiques i les objeccions per endavant, el resultat és aclaparador. Com que gent de la Iaeden (moltes gràcies nens) van gravar la seva xerrada en video, la podreu trobar, en els propers dies, al web de la entitat. L’Antonio ens ha autoritzat a fer-ho i li donem les gràcies. Ara bé, necessitareu una hora i mitja ben bé i, sobretot, un estat d’ànim gens, però gens, depressiu, sobretot si teniu fills.

Van menjar arròs cap a seixanta persones, tot i que els vegetarians van haver de portar-se els seu menjar. Moltes gràcies a en Pitruc i companyia que, per donar-nos de menjar, es van perdre totes les xerrades. La idea de que la gent es portes els plats i els coberts, va funcionar molt més del que alguns esperàvem i penso que ens hi hem d’acostumar perquè no pot ser anar tirant de plàstics. Gràcies també a en Fede i la Lídia que van portar l’equip de so i a la gent de Vilajuïga per la seva col.laboració.

A l’Enric Casasses li vam haver de dir que anés acabant o potser encara hi seríem. L’Enric va embalat amb el tema dels indignats i com que la gent l’aplaudia……. Va estar molt bé introduir una activitat més lúdica i ho hauríem de repetir, perquè això i l’arrossada ajuden a netejar el cervell. Per altra banda, allà hi havia persones que mai havien sentit dir poesia i això també és important.

Els horaris els hem de revisar perquè, tot i que vam aconseguir plegar a quarts de vuit, el retard de les xerrades va acabar afectant tota la resta i el que no podem fer és anar tallant el debat, si la gent en té ganes.

Tal com havíem quedat, vam fer una col.lecta i, després de pagar les despeses, van sobrar alguns euros. Si hi ha algú que tingui alguna cosa pendent, li ha de dir a en Francesc Tubau. A l’assemblea vam acordar que esperaríem a veure si hi havia algun desperfecte a l’Escola i que, en cas contrari, els faríem un donatiu perquè comprin una mica de material i la resta de les peles es guardarien per la segona edició.

Als Tallers és on vam tenir més problemes perquè hi va haver gent que no es va presentar. De totes maneres, es van fer tres tallers diferents: mobilitzacions, cooperativa de consumidors i intercanvis i truques que ja han establert uns mecanismes per poder anar treballant les propostes.

Pel que fa a les mobilitzacions, recordar que els indignats de Girona han convocat una manifestació per dissabte que ve, 15 d’octubre, a les sis de la tarda. Aquesta manifestació és part de la jornada de mobilització internacional i hi ha manis convocades a Barcelona i a 350 o 400 ciutats més. A l’Assemblea es va proposar anar-hi en tren. N’hi ha un que surt de Figueres a les 5 de la tarda.
Per altra banda, també hi haurà una nova manifestació “Prou retallades”, el 5 de Novembre, a Girona. La tardor calenta ja ha començat.

Recordar també que el dimarts 29 de novembre, al vespre, hi haurà una presentació del tema de les finances ètiques a Can Met. Concretament de la Cooperativa de crèdit COOP57 i del projecte de crear una banca ètica amb l’entitat FIARE.

De cares a la propera edició, hem de buscar un format molt més participatiu. Com que tenim un bloc obert, es tractaria de fer arribar propostes de xerrades, tallers o del que sigui, mitjançant els comentaris que es poden escriure al bloc. D’aquesta manera, no tot quedaria en mans d’una comissió organitzadora que, per molt oberta que sigui, mai serà prou representativa. Volem dir que, si teniu coses pensades, ja podeu anar escrivint. Ara bé, ha de quedar clar que qui faci la proposta, ha d’estar disposat a participar en l’organització i responsabilitzar-se’n.

Anuncis

Una resposta to “Avaluació Jornada En Revolta.”

 1. cristina valles orianne Octubre 16, 2011 a 2:30 pm #

  Abans de res felicitar a les persones que varen col·laborar en l’organització, i sobretot agrair la presència d’Antonio Turiel que ens va oferir una xerrada magnífica, m’agradaria resaltar-ne dos aspectes
  1-les diverses actituds que es troba quan exposa les seves teories:
  Escepticisme ( no pot ser veritat)

  Demiürg ( ja hauran previst la solució )

  Fe en el progrés ( segur que sortirà un avenç tecnolòlig que ho resoldrà)

  Insult (ets una catastrofista)
  i
  2-les seves propostes d’actuació
  Estalvi energètic a nivell públic i individual, buscar l’eficiència, la sostenibilitat, reduir el consum en general i de carn en particular
  Re-localitzar la producció, el consum, buscant la proximitat
.
  Eliminar els bens i activitats superflus a nivell públic i individual.
  Reduir la població
.
  Buscar l’estabilitat de la comunitat, no deixar caure ningú, “ho ens salvem tots o ningú”.

  http://crashoil.blogspot.com/2010/06/digamos-alto-y-claro-esta-crisis.html

  La segona xerrada de l’Ester Vives em va semblar no només irrellevant sinó prescindible.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: