Ja tenim cartell !

28 set.

Ja podeu descarregar i/o compartir el cartell de “EN REVOLTA, ALTERNATIVES DES DE LA CRISI”.

Anuncis

7 Respostes to “Ja tenim cartell !”

 1. oriol Octubre 4, 2011 a 12:40 pm #

  hola a totes!
  em dic Oriol Blanch i treballo des de fa quasi be 10 anys en teatre espontani (teatre social
  que no té res a veure amb el teatro del oprimido) amb la nostra cia “Els Cartògrafs”.
  em creat imatges, escenes, jocs, etc en presons, centres d’acollida, manifestacions, etc
  ara visc a l’alt empordà (palau de Santa Eulàlia) i formo part del grup d’indignats del poble.
  us voldria proposar fer algunes imatges i/o escenes dissabte, si voleu. Ho podem fer com a cloenda, creant des del que haurem viscut durant to el dia o el que volgueu.
  be gràcies i estem en contacte

 2. Delmar BLASCO Octubre 6, 2011 a 2:37 pm #

  Creo que deberíamos concentrarnos en hacer una serie de por ejemplo 10 peticiones concretas para que todos los partidos políticos las incorporen a su programa electoral para el 20-N. Nos guste o no el sistema que tendremos, habrá elecciones ese día y de allí saldrá un nuevo gobierno para los próximos 4 años. Por lo tanto, si logramos consensuar 10 peticiones clave dirigidas a todos los partidos políticos para que se comprometan a ponerlas en práctica en la próxima legislatura ya habremos hecho una contribución importante. Sería esencial, por supuesto, que no solo las hagamos llegar a los partidos sino que también les demos la mayor publicidad posible para que el mayor número de ciudadanos las asuman y las exijan, mediante, por ejmplo una campaña de mensajes electrónicos a los cabezas de lista de los partidos que tienen probabilidad de tener representación en el Congreso. Y de ser posible deberíamos pedir una cita con cada cabeza de lista para presentarle personalmente las 10 peticiones e invitarlo a que las asuma.
  Hasta el domingo.

 3. Jordi Estevez Octubre 10, 2011 a 8:36 am #

  Salud,

  De: ICEA – Instituto de Ciencias Económicas y de la Autogestión
  Enviado el: domingo, 09 de octubre de 2011 12:48
  Para: ICEA – Instituto de Ciencias Económicas y de la Autogestión
  Asunto: [Barcelona] Parecon: la vida después del capitalismo. Conferencia de Michael Albert

  El próximo jueves día 13 de octubre queremos invitaros a una conferencia debate con Michael Albert titulada “PARECON: la vida después del capitalismo”, a las 19h en el Espai Obert (C/ Violant d’hongria, 71 1er pis, Barri de Sants).

  La economía participativa, participatory economics en el original inglés – también llamada “PARECON” – es un sistema económico propuesto como una alternativa al capitalismo (tanto en su versión neoliberal como en su versión más intervenida) y al socialismo de planificación centralizada .

  Durante los años setenta y ochenta, Michael Albert y Robin Hahnel, dos economistas libertarios y teóricos norteamericanos, críticos con las propuestas existentes para reemplazar o reformar los modelos capitalistas y / o de planificación centralizada, se propusieron identificar las cuestiones clave en torno a las que construir una alternativa viable a los sistemas económicos vigentes y teóricos existentes. ¿Se puede democratizar la esfera económica? ¿Qué valores deben promoverse para democratizar la economía? ¿Cuáles serían las instituciones de consumo, producción y distribución que servirían a estos valores?

  Con el modelo de PARECON, se propone la implementación de mecanismos participativos de toma de decisiones que dirijan la producción, el consumo y la distribución de los recursos. Identifica la solidaridad, la equidad, la autogestión, la eficiencia, la diversidad y la sostenibilidad como los principales valores que toda economía debería promover.

  Para defender estos valores, la economía participativa propone las siguientes instituciones: consejos de trabajadores y consumidores, la toma de decisiones para que se implementen los principios de autogestión; complejos equilibrados de tareas en el lugar de trabajo con el fin de eliminar el clasismo creado por el modelo tradicional de división laboral, remuneración según los esfuerzos del trabajador (tiempo y dureza de la tarea) y, al fin, una planificación participativa de la producción y el consumo siguiendo un proceso iterativo entre los consejos de trabajadores y de consumidores.

  PARECON fue el tema de una tesis doctoral publicada por ambos autores a través de la Universidad de Princeton. Han publicado varios libros de divulgación y PARECON fue también el tema de numerosos artículos universitarios donde es presentado, analizado y debatido. La obra principal que lo describe se titula Life Beyond Capitalism (2002) de Michael Albert y fue traducido a más de treinta idiomas.

  Michael Albert es también el fundador de la editorial South End Press (Boston) y creador de la revista mensual Z Magazine y de la página Znet desde 1990. Robin Hahnel es profesor de economía en la Universidad de Washington. Ambos han publicado más de una veintena de libros sobre temas de economía política, PARECON, economía ecológica, sociología política, etc., y cientos de artículos en revistas especializadas y de divulgación.

  El capitalismo y el socialismo de planificación centralizada tienen consecuencias desastrosas para la gran mayoría de la población, la cuestión es: ¿qué alternativa queremos? Con el PARECON o economía participativa, Michael albert y Robin Hahnel identifican y analizan las instituciones clave de los sistemas económicos y proponen otras que defiendan los valores que una economía pensada en clave social debería promover.

  Organizan:

  CNT-AIT Barcelona

  ICEA – Barcelona

  Colabora:

  Espai Obert

 4. Jordi Estevez Octubre 10, 2011 a 8:42 am #

  Hola,
  Primer de tot enhorabona per aquesta pàgina. Respecte a la meva suggerència a l’Assemblea penso que d’entrada podriem fer una pàgina per cada un dels tallers en la qual es poguessin fer comentaris. TAmbé estaria be fer una pagina per penjar anuncis generals d’activitats com el que acabo de penjar i d’altres que puguin interesar a la gent.
  Una altra cosa seria una pagina de links permanents d’interès: pagina Iadeden, pàgines deEcocoperatives, pàgines de productors ecològics, pàgines de trueque…
  Soc especialista en Prehistòria i per tant aixó dels blogs no son el meu fort. Però tinc un accès semanal a un especialista en informàtica que em podria ajudar a ajudar a moderar el blog.

 5. teresa Octubre 14, 2011 a 9:29 am #

  Ja tenim pròxima trobada per xerrada sobre l’Ecoxarxa Empordà, serà al proper 19 d’octubre a les 19.30 a Can Met.

  una breu pinzellada
  Compartint els seus principis i emparats en la legalitat de la COOPERATIVA INTEGRAL CATALANA

  ECOXARXA EMPORDÀ

  L’Ecoxarxa Empordà vol integrà totes les necessitats bàsiques de les persones de la comarca.

  Ecoxarxes i núclis locals.
  Una Ecoxarxa és una xarxa d’intercanvi de béns, serveis i coneixements amb la voluntat de recuperar la dimensió ètica i humana de les activitats econòmiques, superant l’individualisme i la competitivitat capitalista i impulsant una economia basada en la confiança, la reciprocitat, la solidaritat, la cooperació i l’ecologia.
  Les promouen persones d’una mateixa comarca o bioregió, que s’uneixen de forma estable amb el compromís de construir una altra forma de relacionar-se, fomentant l’economia local, el consum responsable i les relacions humanes, cobrint així les necessitats bàsiques personals. A més es creen mecanismes de suport mutu entre les persones, permetent a aquestes desenvolupar noves habilitats més enllà de les purament professionals.
  La seva característica més distintiva és l’ús d’una moneda social (també coneguda com com a moneda local o comunitària), per permetre el funcionament d’un sistema d’intercanvis multi recíprocs a la regió, sense fer ús dels diners.
  Els nuclis locals són xarxes o grups de persones i col·lectius que comparteixen als principis de la CIC a nivell local, implementant i coordinant en la mesura de les seves possibilitats, projectes i iniciatives per a l’autogestió holística de les persones que participen en ell.

  Són espais autodeterminats, que decideixen autònomament com és el territori que abasten i les decisions que els concerneixen. Un nucli local pot ser un barri de Barcelona, poden ser diverses comarques juntes, una sola comarca, 2 o 3 municipis junts o un sol poble.
  TRANSFORMACIÓ SOCIAL
  Interès pel ben comú i importància d’estar ben un mateix.
  Desprendre’s del materialisme.
  Cooperació i solidaritat en la transformació social.
  Transició basada en el dia a dia per estar cada vegada més prop de convertir la utopia en realitat.
  Relació directa entre l’acció pràctica i la seva teorització.
  Cooperativa inclusiva i *enREDadora per a tota la societat.

  SOCIETAT
  Equitat i justícia social.
  Igualtat en la diversitat.
  Autorrealització i suport mutu.
  Compromís i autoavaluació.
  Compartir amb tota la societat les nostres pràctiques.

  ECONOMIA
  Atendre les necessitats de les persones per sobre de qualsevol altre interès i cadascun aportant segons les seves possibilitats.
  La moneda és un sistema de mesura d’intercanvi de les persones a la comunitat excloent l’acumulació com a objectiu.
  Es promouran altres formes no monetàries d’intercanvi: economia gratuïta, barata directa, economia comunitària.

  ECOLOGIA
  Ecologia i Permacultura.
  Decreixement i Sostenibilitat.

  ORGANITZACIÓ POLÍTICA
  Democràcia: directa, deliberativa, participativa.
  Autogestió i descentralització.
  Transparència.
  Subsidiarietat: del fet local a global.
  Assemblearisme.
  https://cooperativa.ecoxarxes.cat/
  https://cooperativa.ecoxarxes.cat/pg/groups/56526/ecoxarxa-empord/

 6. teresa Octubre 14, 2011 a 10:15 am #

  próxima = propera

  disculpeu les faltes¡¡¡

 7. teresa Octubre 14, 2011 a 12:44 pm #

  Estaria be que pogués venir gent d’algun grup de consum. Crec que els grups de consum son la base necessaria de les centrals de compra (o ecobotiques) dels nuclis locals o ecoxarxes…
  continuem construint!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: