Alternatives des de la crisi.

21 set.

Dissabte 8 d’octubre del 2011.

L’Alt Empordà és una comarca devastada per la crisi. Hi ha molta gent sense feina i les retallades de les prestacions socials faran la vida encara més difícil.

Pensem que molta gent té necessitat de saber què està passant i perquè. Necessitat  també de parlar de què s’ha de fer per canviar aquesta situació.

Si no volem ser joguets en mans dels banquers; si tenim clar que l’actual sistema polític ni és una democràcia real ni és capaç de resoldre els nostres problemes,  hem de transformar el malestar i la indignació en acció efectiva. Tancats a casa o renegant al bar, no ens en sortirem. Si pensem que tenim dret a decidir sobre el nostre futur, hem d’aprendre a actuar com a majors d’edat.

Per totes aquestes raons, un grup de persones de la comarca, vinculades a diversos moviments socials i associacions, hem organitzat una trobada oberta a tothom el dissabte 8 d’Octubre. Volem informació i debat, però també volem discutir, amb tranquil·litat, propostes concretes d’acció per millorar la situació a nivell local.

No solucionarem els nostre problemes en un dia. No tenim pressa. Cal que la gent es conegui i que hi hagi confiança. Si l’experiència funciona, ja tindrem ocasió de repetir-la i de parlar de moltes més coses.

Hem trobat un espai que farà possible la participació de mames i papes amb mainada petita i també compartir un dinar.

A la trobada, es faran tres activitats diferents :

Primera activitat: Xerrades informatives.

A les 10 del matí. “L’Oil Crash: perquè aquesta crisi no acabarà mai”.  Una xerrada de l’Antonio Turiel sobre la crisi energètica i tot el que comportarà. L’Antonio,  que viu a Figueres,  és Doctor en Física Teòrica i Llicenciat en Ciències Matemàtiques i treballa com a científic titular a L’Institut de Ciències del Mar de Barcelona.

Acabada la xerrada, hi haurà un debat entre els assistents.

A les 12 del matí. XerradaAquí i ara, alternatives al capitalisme” que farà l’Esther Vivas. L’Esther és de Sabadell i forma part del Centre d’Estudis sobre Moviments Socials de la Universitat Pompeu Fabra. Però l’Esther no s’ha dedicat només a estudiar-los i a escriure llibres. Efectivament, ha participat  activament en molts dels moviments socials dels darrers anys.

Pausa. De les 14 a les 16 h. dinar amb arròs i Poesia.

Farem una arrossada. Si voleu menjar-ne, heu de portar plat, coberts i got i us haureu d’inscriure telefonant al número 972 6705 31 els matins. Teniu temps fins el dia 5 d’octubre. Amb pa i beguda, el preu no passarà dels 5 euros. La mainada no paga. També podeu portar-vos el vostre dinar.

Després de dinar, el poeta Enric Casassas ens oferirà una mostra de la seva obra.

Segona activitat: Tallers.

Entre les 16 i les 17,30’ h es faran, per separat i simultàniament, diversos tallers dedicats a debatre propostes concretes per treballar a nivell local.
Exemples: com constituir un grup o cooperativa de consumidors o com organitzar-se per denunciar i frenar les retallades a l’hospital de Figueres; etcètera.

Tercera activitat. Assemblea plenària. 

Entre les 17,30 i les 19,00 h, es tancarà la jornada amb una assemblea general que ha de servir per dues coses: per valorar l’experiència i decidir si la repetim o no i per presentar i debatre les propostes concretes sortides dels tallers..

Que quedi ben clar.

Com que no volem que ningú pugui instrumentalitzar aquesta trobada i com que, a més, volem respectar l’autonomia de tots els moviments socials i les associacions, les persones que decideixin participar-hi ho faran a títol estrictament personal.

El lloc.

L’activitat es farà el dissabte 8 d’Octubre a l’Escola Carme Guasch de Figueres, que és una escola de barracots del barri de l’Olivar Gran. Els accessos estaran senyalitzats. (mapa)

Anuncis

Una resposta to “Alternatives des de la crisi.”

 1. Marc Setembre 29, 2011 a 7:23 am #

  Malauradament no hi podré ser-hi. Però comparteixo les preocupacions sobre la comarca.
  M’agradaria que prenguéssiu en consideració el que s’està duent a terme amb les estacions de tren. El projecte que hi ha sobre la taula és traslladar l’estació de tren convencional a Vilafant, deixant Figueres orfe de connexions raonables per els passatgers que anem a treballar, de compres als comerços o fins i tot, a fer un toc als bars del centre.
  Com es creu que impactarà això a les butxaques dels usuaris que hauran de pagar un doble desplaçament fins al centre? Tallaran les comunicacions amb la part sud de França i les estacions i andanes que hi ha fins Figueres degut a que seria molt costós fer un tram de desviament i no hi ha diners per aquestes coses?
  Aquestes només són algunes de les preguntes que se’m passen pel cap.

  Espero que tingueu una bona tertúlia. Fins aviat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: